Asertivna komunikacija

Živimo u svetu komunikacija, nove društvene mreže svakim danom izlaze na tržište. Nekad smo svi koristili fejsbuk, neki su koristili samo tviter (oni koji su bili ,,posebni“), onda je došao instagram, a aplikacije koje su ubile roming (eng roaming), viber, whatsapp, telegram…odjednom na iznenađenje mnogih  (naravno da se nismo iznenadili) postaju  takođe društvene mreže. Da ne zaboravimo tiktok…

Alata za komunikaciju je na svakom koraku, a mi komuniciramo nikad manje. Bar ne uživo, zona komfora (ne volim taj termin, ali ne mogu da se setim boljeg) nam postaje smajli, stiker, nemanje vremena, jer sve više multitaskujemo, naše veštine i sposobnosti za komunikaciju uživo opadaju.Naše samopouzdanje dramatično pada na istorijski minimum.

Zašto i da idemo da uživo komuniciramo? Nemamo vremena, zar ne? Ovako me niko neće povrediti? Šta će mi tamo neko, da me gleda u oči i da mi bude neprijatno? Što da idem tamo, pa da me vide da nisam kao na slikama na instagramu?

E pa dragi moji, većina društvenih mreža pomaže, ali samo uživo komunikacija nam pomaže, da upoznamo osobu svog života, nađemo posao iz snova, stvorimo momente koji će nam biti za pamćenje. Da bi sve to ostvarili bilo bi korisno da poradimo na svojoj komunikaciji. Svestan sam da se danas često komunikacija koristi kao uzrečica, hteli mi to ili ne da priznamo, komunikacija jeste ključ uspeha. Većina našeg života kako poslovnog tako privatnog se sastoji iz komunikacije. Asertivnost je taj mali deo komunikacije koji pravi bitnu razliku.

Koji stilovi komunikacije postoje?

Ajmo prvo da vidimo koji stilovi komunikacije postoje.

  • Pasivna – fokus je stavljen na drugu stranu, mi se povlačimo i želimo da udovoljimo drugoj strani
  • Agresivna – mi smo jedino bitni, niko drugi nije bitan. Po svaku cenu želimo da ostvarimo uspeh.
  • Pasivno-agresivna – je prikrivena agresivna komunikacija. Osoba ne želi da uđe u direktan konflikt, ali ima potrebu da iskaže ono što misli kroz neki maliciozan komentar ili opasku.
  • Asertivna – ona teži da stvori win-win situaciju.

Šta je asertivna komunikacija?

Asertivna komunikacija je stil komunikacije koji uključuje izražavanje svojih misli, osećanja i potreba na direktan i iskren način, uz poštovanje prava i granica drugih. To je način komunikacije koji nije ni agresivan ni pasivan, već samouveren i pun poštovanja.

Koje su njene karakteristike?

Direktnost – аsertivna komunikacija podrazumeva direktno izražavanje svojih misli i osećanja, umesto da se idete okolo kao kiša oko Kragujevca ili skrivate svoja prava osećanja.

 Poštovanje – аsertivna komunikacija uključuje poštovanje prava i osećanja drugih, uz istovremeno zalaganje za svoja prava i potrebe.

 Samopouzdanje – аsertivni komunikatori su sigurni u svoje misli i osećanja i sposobni su da se izraze jasno i samouvereno.

 Empatija – аsertivna komunikacija podrazumeva sposobnost razumevanja i priznavanja perspektive drugih, čak i ako se ne slažete sa njima.

Primer asertivne komunikacije

Zamislite situaciju u kojoj ste menadžer na velikom projekta i jedan od članova vašeg tima stalno propušta rokove. Asertivni način za rešavanje ovog problema može biti:

„Zorane, primetio sam da si propustio rokove za poslednja tri projekta u koja si bio uključen. Kao menadžeru projekta, poštovanje rokova je ključno za uspeh tima i kompanije. Moram da se oslonim na tebe da završiš svoje zadatke na vreme. Možete li mi reći šta Vas sprečava da ispoštujete rokove i kako možemo  zajedno da rešimo ovaj problem?“

Ova izjava je asertivna jer jasno navodi problem, zabrinutost govornika i potrebu za akcijom. Takođe je pun poštovanja i fokusiran na rešenje, pokazujući spremnost da rade zajedno na rešavanju problema.

Neasertivno bi bilo

„Opet kasniš, samo tebe čekamo. Jesi li ti nesposoban? Tvoja lenjost nas košta, šta ti misliš ko si? “

Mislim da ste shvatili razliku.

Šta je to„nešto“ što postižemo asertivnošću?

To nešto što odvaja one koji su asertivni od onih koji nisu je veći uspeh u svemu što radimo. Asertivna osoba je percipiranija kao kvalitetnija, pozitivnija, uviđajnija…

Ako pođemo od činjenice da su ljudi po prirodi u velikom broju egoistična bića (evolucija sa potrebom za opstankom nam je nametnula tu osobinu). Ukoliko smo sposobni da uvažimo i drugu stranu ne samo svoju, šta mislite da će biti ishod? Hoćemo li imati više uspeha? Da li ćemo se bolje osećati jer smo uspeli da kažemo svoje mišljenje, a da nismo zatvorili vrata znate čime?

Neasertivan je biti lako i veoma jednostavno, budimo ono što jesmo danas i ako smo zadovoljni sa tim što imamo i to je ok.

Želimo li da budemo bar malo bolji nego juče, i da uložimo ipak malo truda, ajmo da budemo asertivni, na početku je malo teže, a posle je fenomenalno, obećavam.

Marko Burazor

*Autor je vlasnik i direktor kompanije za poslovnu edukaciju i konsalting BC Agency , Treninzi.rs
**Treninzi, koučing i konsalting poslovnih, prodajnih i veština komunikacije

Više informacija na: burazormarko@gmail.com

– pozovite: +381 64 129 1983

Za listu raspoloživih in-house treninga kliknite OVDE

Klijenti

Written by marko